Kontakt Novinky Prihlásenie
Navigácia
  • Triedne schôdzky rodičovského združenia

    Vážení rodičia, 

    pozývame Vás na triedne schôdzky rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia vo štvrtok 16.5.2024 od 13:30 do 16:30 hod. formou individuálnych pohovorov v jednotlivých triedach. Za Vašu účasť vopred ďakujeme.

  • Prevádzka materskej školy počas letných prázdnin
  • Deň matiek

    Milé naše mamičky,

    nech Vám tento sviatok prinesie toľko šťastia a radosti,

    koľko lásky Vy sami rozdávate svojim najbližším po celý čas!

  • Anglická súťaž Englishstar

    V našej škole sa dňa 25. apríla uskutočnila anglická súťaž ENGLISHSTAR, v ktorej súťažili žiaci 5. - 8. ročníka. Účasť v súťaži bola dobrovoľná. Každý súťažiaci bude odmenený diplomom a perom od organizátora súťaže. Víťazi v celoslovenskom kole môžu získať smartfóny a škola tlačiareň. Veríme, že medzi týmito víťazmi sa budú nachádzať aj naši žiaci. 

  • Slávik Slovenska

    Keďže žiaci našej školy veľmi radi spievajú, nemôže medzi každoročnými súťažami chýbať ani školské kolo celoslovenskej súťaže Slávik Slovenska. Dokopy sa ho v stredu 24. apríla zúčastnilo 20 súťažiacich zaradených do troch kategórií. Hoci pre pani učiteľky nebolo vôbec ľahké vybrať tých najlepších, pretože nádherné hlasy a chytľavé slovenské ľudové piesne veľmi lahodili ušiam, napokon predsa len rozhodnutie muselo padnúť. A bolo nasledovné:

    1. kategória – žiaci 1. – 3. Ročníka

    1. miesto – neudelené

    2. miesto – Tamara Duchoňová, 3. A, Debora Štálniková, 2. A

    3. miesto – Michaela Šramková, 2. A, Igor Duchoň, 1. A

    2. kategória – žiaci 4. – 6. ročníka

    1. miesto – neudelené

    2. miesto – Cynthia Repková, 5. A, Branislav Humaj, 4. A

    3. miesto – Nina Šenkyříková, 4. A, Ruth Ferencová, 4. A

    3. kategória – žiaci 7. – 9. ročníka

    1. miesto – Mia Machalková, 7. A

    2. miesto – Karin Líšková, 7. A

    3. miesto – Tamara Šviriková, 7. A

    Tešíme sa, že našu školu bude v okresnom kole súťaže Slávik Slovenska reprezentovať Mia Machalková. Vo štvrtok 2. mája jej všetci držte palce!

  • Exkurzia v rodnom dome Ľudovíta Štúra v Uhrovci

    Naši najstarší žiaci z 8. a 9. ročníka si v piatok 26. apríla 2024 v rámci vyučovania „odbehli“ do Uhrovca, aby si rozšírili vedomosti o živote a diele Ľudovíta ŠTÚRA priamo v jeho rodnom dome, kde sa, mimochodom, o 106 rokov neskôr narodil aj ďalší významný človek, osobnosť našej novodobej histórie Alexander Dubček. Zúčastnili sa tam literárno-dejepisnej exkurzie s výkladom a prehliadkou rodného domu, súčasťou ktorého bola v 19. storočí aj škola. V múzeu, ako aj počas celého výletu, sa žiaci správali ukážkovo, za čo si všetci zaslúžia pochvalu.

  • Výlet Kittsee - Viedeň

    Dňa 23. apríla navštívili žiaci 6., 9. a 4. ročníka rakúsku obec Kittsee, v ktorej od roku 1949 vyrába čokoládu rodinná firma Hauswirth. Svojimi výrobkami sa preslávila nielen v Rakúsku, ale aj po celej Európe, Amerike a Austrálii. Niektoré z čokoládových dobrôt sa predávajú aj v našich obchodoch. Žiaci si pozreli film o výrobe čokolády, prešli výrobnými halami a nakoniec si zakúpili čokoládové cukrovinky rôznych príchutí vo firemnom obchodíku.

    Následne sa žiaci presunuli do Viedne, kde navštívili Dom motýľov. V ňom mohli pozorovať pestrofarebné exotické motýle úplne zblízka v ich prirodzenom prostredí.

    Poslednou zastávkou bol zámok Schönbrunn - bývalé letné sídlo Habsburgovcov. Najznámejšími obyvateľmi zámku boli cisárovná Mária Terézia, cisár František Jozef I. a jeho manželka Alžbeta Bavorská, ktorá je  známa ako Sissi. Žiaci sa poprechádzali v nádherných záhradách parku a prezreli si aj Glorioletu, z ktorej je nádherný výhľad na Viedeň.

  • Zápis detí do MŠ v školskom roku 2024/2025

    Riaditeľka ZŠ s MŠ, Ľ. Štúra 71/1 Dolné Vestenice oznamuje rodičom, že v súlade s § 59 č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, bude prijímať ,,Žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie“ do tunajšej materskej školy na školský rok 2024/2025.

    Žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2024/2025 môžete podávať v termíne od 06. – 15. mája 2024.

    Žiadost' o prijatie diet'at'a na predprimárne vzdelávanie si môžete stiahnut' z webovej stránky základnej školy alebo prísť si osobne zobrať do materskej školy od 6. mája 2024. Neoddelitel'nou súčast'ou žiadosti je potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti diet'at'a, ktoré obsahuje aj údaje o povinnom očkovaní diet'at'a - vydáva ho všeobecný lekár pre deti a dorast.

    Tlačivá potrebné k zápisu si budete môcť stiahnuť po 6. máji 2024 na stránke školy.

    Podmienky prijatia dieťaťa do materskej školy nájdete v nasledujúcom odkaze.

     

     

  • Beseda s manželmi Haringovcami

    Vo štvrtok 18. 4. našu školu navštívili manželia Lenka a Dávid Haringovci. Žiakom 4. až 9. ročníka predstavili krajiny, ktoré na svojej 14-mesačnej ceste navštívili. Osobné zážitky a skúsenosti doplnili aj fotografiami z Blízkeho Východu, strednej Ázie, juhovýchodnej Ázie a južnej Afriky. Na záver besedy žiakom odpovedali aj na ich zvedavé otázky. 

    Manželom Haringovcom ďakujeme za pútavú prednášku.

  • Prosba o hlasovanie

    jubilejnom desiatom ročníku celoslovenskej čitateľsko-výtvarnej súťaže Čitateľský oriešok 10 postúpili medzi 333 najlepších prác žiakov 1. ročníka tri práce našich prváčiek. Teraz sa uchádzajú nielen o ceny odbornej poroty, ale aj o lajky na facebookovom profile vyhlasovateľa súťaže – odborného nakladateľstva RAABE Slovensko. Podporte, prosím, svojím hlasovaním ich práce. Hlasovanie je možné do 15. mája do 12. hodiny. 

    Práce si môžete prezrieť v nasledovných odkazoch.

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=832514958892566&set=a.832535555557173

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=832514795559249&set=a.832535555557173

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=832514782225917&set=a.832535555557173

     

    Ďakujeme.

  • Uzatvorenie 1. a 2. triedy v materskej škole
  • Deň narcisov 2024 - vyhodnotenie

    V 34. ročníku verejnej zbierky, ktorú organizuje Liga proti rakovine, sa vo štvrtok 18. apríla 2024 našim deviatakom podarilo v škole a v obci vyzbierať sumu 741,05 €.

    Všetkým darcom úprimne ďakujeme. 

  • Mc Donald´s cup

    Na našom multifunkčnom ihrisku sa vo štvrtok 11.4.2024  uskutočnilo obvodné kolo Mc Donald´s cupu, v ktorom naši tretiaci a štvrtáci porazili družstvá zo základných škôl v Nitrici a v Novákoch. Postúpili do ďalšieho obvodnéko kola, ktoré sa uskutočnilo v našej telocvični v utorok 16.4. 2024. Po napínavých zápasoch obsadili naši žiaci druhé miesto. Prvé miesto obsadili žiaci zo Základnej školy v Nitrianskom Rudne, postúpili do okresného kola. Na treťom mieste skončili žiaci zo Základnej školy Bystričany.

    Blahoželáme našim žiakom k peknému úspechu.

  • Beseda s policajnou preventistkou

    V utorok sa uskutočnila v 3. a 4. ročníku beseda s policajnou preventistkou z policajného oddelenia Nováky. Pani policajtka žiakom rozprávala o nevhodnom spávaní sa počas vyučovania, ale aj mimo vyučovania.Upozornila ich na možnosti riešenia problémov a dôsledky ich správania do budúcnosti.  

  • Vystúpenie skupiny Bojník

    Už po niekoľkýkrát sme u nás v škole privítali historicko-umeleckú skupinu BOJNÍK s vystúpením z obdobia stredoveku. V piatok 12. apríla 2024 sa nám predstavili s prezentáciou historického šermu, stredovekých zbraní, ako sú pušky, meče, luky, ale aj častí brnenia a mučiace nástroje, ktoré si žiaci mohli aj vyskúšať. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavých vecí zo života  stredovekých rytierov a veríme, že ich návšteva u nás nebola posledná. 

  • Mimoriadny úspech

    Mimoriadny úspech dosiahla Alexandra Šúňová zo 7. A triedy.  Jej výtvarná práca získala ocenenie v celoslovenskom kole výtvarnej súťaže Môj sen o záhrade.

    Do 17. ročníka tejto súťaže, ktorú organizuje Slovenský zväz záhradkárov, sa zapojilo 127 škôl s počtom výtvarných prác 787.

    V kategórii  C (vek  11-15 rokov) bolo hodnotených 202 prác, z ktorých odborná porota vybrala 10 najzaujímavejších bez určenia poradia.

    Teší nás, že  výtvarná práca našej žiačky je jednou z nich. 

    Ocenené práce si bude môsť pozrieť široká verejnosť na výstave Gardenia, ktorá sa bude konať na výstavisku Agrokomplex Nitra v termíne od 24.4.- 28.4.2024

    AUTORKE  SRDEČNE BLAHOŽELÁME K ÚSPECHU.

  • Deň narcisov 2024

    Milí rodičia a priatelia našej školy,

    Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

    Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk

    Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie.

    Liga proti rakovine Vás srdečne pozýva na bezplatné preventívno-edukačné aktivity, kde môžete získať užitočné a praktické informácie k prevencii onkologických ochorení.

    Prevencia je krok ku zdraviu, nájdite si i Vy chvíľku času a navštívte preventívny stánok 18. apríla na Deň narcisov v čase od 12:00 do 18:00 v mestách

    Bratislava - OC Nivy,Eurovea, Avion, Vivo

    Košice – OC Aupark,

    Martin – OC Galéria

    Banská Bystrica – OC Európa

     

    Ďakujeme, za vašu spolupatričnosť a podporu.

  • Vesmír očami detí

    Témou vesmíru sa zaoberali  naši mladší i starší žiaci  a pomocou kresby a maľby vytvorili veľmi pekné práce. Tie najlepšie budú reprezentovať školu v Hvezdárni - Partizánske a možno aj v celoslovenskom kole v Slovenskej ústrednej hvezdárni v Hurbanove.  Držíme im palce!

    Žiaci  úspešní v školskom kole s postupom do vyššieho kola:

    Nina Miková (3.A), Tamara Duchoňová (3.A), Róbert Škrovánek (3.A), Lilien Hoffmanová (4.A), Lilly Hollá (4.A),  Sára Košíková (8.A), Veronika Menšíková (8.A).

  • Výtvarná súťaž o grafický návrh na obal žiackej knižky - školské kolo školské kolo

    Na hodinách výtvarnej výchovy sa žiaci snažili vytvoriť zaujímavý návrh na obal žiackej knižky. Darilo sa druhákom, štvrtákom i deviatakom.

    Bez určenia poradia sú ocenení títo žiaci:

    Nina Šimúnová (2.A), Michaela Šramková (2.A), Lilien Hoffmanová (4.A), Lilly Hollá (4.A), Nina Poštrková (4.A), Peter Bugaj  (9.A), Marko Motúz (9.A), Maxim Varga (9.A).

  • Oslavy 79. výročia oslobodenia obce

    Dňa 4.4.2024 sa uskutočnili v obci oslavy 79. výročia oslobodenia obce. Slávnostného kladenia vencov pri pamätníku obetiam 2. svetovej vojny sa zúčastnili aj žiaci 7. až 9. ročníka. Okrem toho vystúpili aj v krátkom kultúrnom  programe, ktorým potešili všetkých prítomných.  

strana: